• Welkom

  Welkom op jouw bibliotheeksite. Hier kun je boeken, dvd's en luisterboeken zoeken in de speciale kidscatalogus. Ook vind je er veel leestips. Kijk maar eens rond. Veel plezier.

 • Kidscatalogus

  Een compleet overzicht op onderwerpen.

Bereslim

Bereslimme Boeken zijn digitale prentenboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar die bijdragen aan de taalontwikkeling.

Leestips

 • 6-12

  1. Wij waren hier eerst Bekijk details

   ´WAARSCHUWING!´ staat er op een bordje bij een parkeerplaats in Zuid-Afrika. ´KIJK ONDER JE AUTO OF ER GEEN PINGUÏN ZIT.´ Zo´n waarschuwing zal je in Nederland niet snel tegenkomen. De schrijfster van...

   Bekijk details van Wij waren hier eerst

  2. Kasteel in zicht! Bekijk details

   Je staat op de ophaalbrug over de slotgracht. Boven je steekt een enorm kasteel dreigend de lucht in. Ontdek jij alle geheimen van deze indrukwekkende plek?

   Bekijk details van Kasteel in zicht!

  3. Kaat en Ko, de zee op! Bekijk details

   Kaat is een stoer meisje. Ze woont bij het strand en beleeft daar avonturen met haar hond Ko en haar vriend Bink. In dit tweede boek over Kaat wil ze een zeehond redden.

   Bekijk details van Kaat en Ko, de zee op!

  4. Het geheim van het Nachtegaalbos Bekijk details

   Ben je klaar voor een avontuur in een magisch bos? Henriette is verhuist van Londen naar het platteland. Bij het huis hoort een bos, en het schijnt dat daar een heks woont. Maar wat er binnen in huis gebeurt,...

   Bekijk details van Het geheim van het Nachtegaalbos

  5. Samen sterk Bekijk details

   Beer, Eland en Bever zijn de beste vrienden. Ze maken vandaag een kanotocht en ieder doet dat zoals hij zelf denkt dat het moet. Al gauw slaan ze om, vallen van een waterval en komen op een rots terecht....

   Bekijk details van Samen sterk

  6. Insectenrijk Bekijk details

   In de zomer ben je het liefst buiten. Je kunt schommelen en voetballen, óf eens op zoek gaan naar de kleinste bewoners van het veld en het bos: de insecten.

   Bekijk details van Insectenrijk

  7. Anne, het paard en de rivier Bekijk details

   ´Ik heb een paard nodig,´ schrijft oom Theo. Anne zit net te eten met haar vader als de ongewone vraag van haar oom ter sprake komt. Al snel wordt besloten dat Anne een werkpaard naar haar oom in het Zwarte...

   Bekijk details van Anne, het paard en de rivier

  8. Junglekoorts Bekijk details

   Arani woont sinds hij drie was bij de Yasuna, een stam in de jungle van Nieuw-Guinea. Als hij twaalf is, komt hij terug in Amsterdam. Uit de jungle, naar een stad met beton en auto´s. Naar een wereld met...

   Bekijk details van Junglekoorts

  9. Het grote zelfleesboek Bekijk details

   Zit je in groep 3 of 4? De zomer begint bijna. Wat lees je al die tijd? Dit superdikke boek! 39 verhalen voor jou. Over Blitz, Vos en Haas, Pippi, Dolfje, Joris en de draak en nog veel meer.

   Bekijk details van Het grote zelfleesboek

 • 12-15

  1. Dertiendagh Bekijk details

   Erik had niet voorzien dat een suffe opdracht voor geschiedenis zo zou uitpakken. Voor hij het weet is hij met vrienden op onderzoek in de duinen naar een bunker die nog niet is ontdekt door de kenners....

   Bekijk details van Dertiendagh

  2. De hemel kan wachten Bekijk details

   Belle is geopereerd en ligt na twee maanden nog steeds in het ziekenhuis. Het is dus niet vreemd dat ze af en toe flink chagrijnig is. In haar schrijfschrift schrijft ze over de dingen die ze meemaakt.

   Bekijk details van De hemel kan wachten

  3. En ik dan? Bekijk details

   Emma krijgt het tofste verjaardagscadeau ooit van haar vader: een reis door Amerika! Haar moeder is het er niet mee eens, maar gelukkig ziet ze uiteindelijk wel in dat ze haar dochter echt niet tegen mag...

   Bekijk details van En ik dan?

  4. Dansen met een ooievaar Bekijk details

   Jacob heeft geen vrienden en met zijn vader kan hij ook geen normale gesprekken voeren. Hij voelt zich erg eenzaam. Op een dag krijgt hij brieven van een Zuid-Amerikaanse jongen die hem na een poosje niet...

   Bekijk details van Dansen met een ooievaar

  5. Voorlopers Bekijk details

   Ze voelt zich anders, ze hoort meer, ze ziet meer en ze weet meer dan andere mensen. Wat het precies is dat haar anders maakt, weet Emma niet. Maar dan ontmoet ze een meisje dat dezelfde eigenschappen...

   Bekijk details van Voorlopers

  6. Friet in de kliniek Bekijk details

   Hoe is het om een eetstoornis te hebben? En wat kun je doen als je een eetstoornis hebt? Marit Brugman, bekend van haar YouTube-video’s vertelt in dit boek over haar strijd tegen anorexia.

   Bekijk details van Friet in de kliniek

  7. Na de vloedgolf Bekijk details

   Toen Lukas vier jaar was is zijn vader omgekomen bij een tsunami in Thailand, maar over zijn vader wordt eigenlijk nooit gesproken. Nu vindt Lukas bij toeval een brief van een zekere Kim. Over zijn vader....

   Bekijk details van Na de vloedgolf

  8. Juul on stage Bekijk details

   Ze denkt weinig leuks te beleven tijdens de zomervakantie. Maar dan lift Juul ineens met haar nieuwe BFF Keet, die ze eigenlijk nog maar net kent, naar Parijs. Ze gaan op zoek naar de verkering van Keet...

   Bekijk details van Juul on stage

  9. Een goede kans Bekijk details

   Minty had een prima leven, maar dan besluiten haar ouders te gaan scheiden. Haar wereld stort in elkaar. Minty zoekt haar toevlucht in Nettlebog, een bos vlak bij haar huis en doet daar een ontdekking.

   Bekijk details van Een goede kans

 • 15-18

  1. Meedogenloos Bekijk details

   Eerst is Gwen gewoon een slimme scholier, een paar weken later een vrouwelijke James Bond met als missie de bevrijding van haar vader. Dat is Meedogenloos van Scott Bergstrom.  

   Bekijk details van Meedogenloos

  2. World of Wanderlust Bekijk details

   Heb je zin om op reis te gaan, maar nog geen echte plannen? Raadpleeg dan eens World of Wanderlust van reisblogger Brooke Saward.

   Bekijk details van World of Wanderlust

  3. Het zomerhuis Bekijk details

   Sasha en Ray delen drie halfzussen, maar hebben elkaar nog nooit gezien. Maar deze zomer gaat het dan eindelijk gebeuren. Het zomerhuis is de nieuwe jongerenroman van Ann Brashares.

   Bekijk details van Het zomerhuis

  4. Lichaam van licht Bekijk details

   Jonas raakt zo in de ban van een computergame dat hij alles om zich heen vergeet. Ook zichzelf. Lees Lichaam van licht van Jelmer Soes.

   Bekijk details van Lichaam van licht

  5. Donkerblauwe woorden Bekijk details

   Kunnen boeken je leven redden? Soms wel. Lees het prachtige Donkerblauwe woorden van Cath Crowley.

   Bekijk details van Donkerblauwe woorden

  6. De zon is ook een ster Bekijk details

   Nog slechts een dag heeft Natasha, voordat zij en haar familie het land uitgezet worden. En net die ene dag ontmoet ze Daniel. Lees de nieuwe jongerenroman van Nicola Yoon: De zon is ook een ster. 

   Bekijk details van De zon is ook een ster

  7. The Hate U Give Bekijk details

   Starr leeft tussen twee werelden: de zwarte achterstandswijk en de blanke eliteschool. Na de dood van haar jeugdvriend Khalil houdt ze het niet langer vol. The Hate U Give is een heftig debuut van Angie...

   Bekijk details van The Hate U Give

  8. Hool Bekijk details

   Heiko is gek op voetbal. Maar nog meer op trammelant schoppen bij wedstrijden. Met Hool van Philipp Winkler krijg je een verhaal over hoologanisme van binnenuit.

   Bekijk details van Hool

  9. HEX Bekijk details

   Als toetje voor de Spannende Boeken Weken geven we je nog een spannende leeslijsttip: HEX van Thomas Olde Heuvelt.

   Bekijk details van HEX

Boekennieuws

 • 6-12

  1. Jens leest Klem! in de VakantieBieb

   Geen boeken sjouwen? Lees lekker op de tablet de allerleukste boeken met de gratis app VakantieBieb. De VakantieBieb is nog tot eind augustus open. Jens uit groep 5 leest Klem! Hij kiest voor avontuur.

   21 augustus 2017

   Bekijk details van Jens leest Klem! in de VakantieBieb

  2. 5 verfilmde boeken voor een luie vakantiedag

   Wil je even helemaal niets doen? Leen dan een film bij de bibliotheek of breng een bezoekje aan de bioscoop. Boekenhelden van papier komen tot leven in deze leuke boekverfilmingen.

   18 augustus 2017

   Bekijk details van 5 verfilmde boeken voor een luie vakantiedag

  3. Lina leest Het geheim van de filmster in de VakantieBieb

   Wat lees jij deze zomer? In de app VakantieBieb lees je gratis de leukste boeken, gewoon op je iPad of tablet. Lina uit groep 4 kiest Het geheim van de filmster, want de voorkant ziet er mooi uit. 

   14 augustus 2017

   Bekijk details van Lina leest Het geheim van de filmster in de VakantieBieb

  4. 3 toffe dingen om te doen op een vrije dag

   Wat ga je vandaag doen? Heb je geen plannen, verveel je je misschien zelfs, dan is hier de oplossing! 3 ideeën om zelf te doen op een vrije dag. Met boekentips die je erbij helpen.

   11 augustus 2017

   Bekijk details van 3 toffe dingen om te doen op een vrije dag

  5. Damiän leest Moet je die mop zien! in de VakantieBieb

   Kom boeken lenen in de VakantieBieb! Heel makkelijk, gewoon op je tablet! De hele zomer lees je gratis de leukste verhalen. Damiän uit groep 4 gaat op de humoristische tour met Moet je die mop zien!

   7 augustus 2017

   Bekijk details van Damiän leest Moet je die mop zien! in de VakantieBieb

  6. Test je kennis van boeken in de zomerkennisquiz

   Heb jij al meegedaan aan de zomerkennisquiz? Je kunt een stapel boeken winnen! Alle antwoorden zijn te vinden op Leesplein.

   4 augustus 2017

   Bekijk details van Test je kennis van boeken in de zomerkennisquiz

  7. Shanna leest Nooit de buren bijten in de VakantieBieb

   De hele zomer kan je gratis boeken lezen op je tablet. In de app VakantieBieb heb je de keuze uit veel leuke boeken. Shanna uit groep 5 leest Nooit de buren bijten, want ze is dol op verhalen over vampiers.

   31 juli 2017

   Bekijk details van Shanna leest Nooit de buren bijten in de VakantieBieb

  8. 8 boeken om thuis mee op reis te gaan

   Heb je even niks te doen in de vakantie? Verveeldag, regen? Kies een van deze 8 boeken en beleef vanuit je luie stoel een avontuurlijke vakantie.

   28 juli 2017

   Bekijk details van 8 boeken om thuis mee op reis te gaan

  9. Jesper leest Mees Kees op kamp in de VakantieBieb

   De VakantieBieb is open! In deze gratis app kies je de leukste boeken om te lezen op je tablet. Jesper uit groep 3 kiest voor een boek over mees Kees, want die kent hij van tv.

   24 juli 2017

   Bekijk details van Jesper leest Mees Kees op kamp in de VakantieBieb

 • 12-15

  1. Geraakt lees je offline als e-book

   Wat als je beste vriendin iets erg overkomt en iedereen beweert dat het een poging tot zelfmoord is, maar jij het niet gelooft? Sam besluit in deze situatie zelf op onderzoek uit te gaan. Download het...

   21 augustus 2017

   Bekijk details van Geraakt lees je offline als e-book

  2. Reis naar Takapoto met de VakantieBieb

   Wat past nu beter bij de vakantie dan een verhaal waarin je op reis gaat? Vaar in Haaieneiland van Rob Ruggenberg mee met Roemer naar Takapoto, waar hij in het jaar 1977 samen met vier andere besluit te...

   14 augustus 2017

   Bekijk details van Reis naar Takapoto met de VakantieBieb

  3. Val lees je op je telefoon

   Open de VakantieBieb en ga mee op reis naar New York. Daar volg je Liv op de voet tijdens haar beklemmende zoektocht naar de waarheid achter de dood van haar beste vriendin. Lees Val van Cis Meijer om...

   7 augustus 2017

   Bekijk details van Val lees je op je telefoon

  4. Lees De vloek van zwartbaai offline in de VakantieBieb

   De vakantie een uitstekend moment is om mysteries op te lossen! Zoals bijvoorbeeld het mysterie waar de jongeren in De vloek van zwartbaai van Reggie Naus mee te maken krijgen. Wij stellen het boek aan...

   31 juli 2017

   Bekijk details van Lees De vloek van zwartbaai offline in de VakantieBieb

  5. Lees Shock als e-book op je telefoon

   In de vakantie kun je lekker ontspannen. Geen gesleep met zware tassen of boeken, want jouw favoriete verhalen lees je gewoon op je telefoon. Tijdens de zomermaanden stellen we iedere week een titel aan...

   24 juli 2017

   Bekijk details van Lees Shock als e-book op je telefoon

  6. Leen De honden als e-book

   Zie je op tegen het slepen met boeken tijdens je vakantie? Leen dan eens een e-book bij de bibliotheek. Tijdens de zomermaanden stellen we iedere week een titel aan je voor die je digitaal kunt lezen....

   17 juli 2017

   Bekijk details van Leen De honden als e-book

  7. Lees Achter de draad in de VakantieBieb

   Geen zin om tijdens je vakantie steeds met die boeken te slepen? Daar heeft de Bibliotheek een oplossing voor: de VakantieBieb. Op Leesplein stellen we iedere week een titel aan je voor die je offline...

   10 juli 2017

   Bekijk details van Lees Achter de draad in de VakantieBieb

  8. Spy girl lees je offline in de VakantieBieb

   Heb je zin in een goed verhaal met humor, romantiek en ook wat spanning dat lekker leest? Ga dan voor Spy girl van Robin Benway. Vandaag stellen we dit boek aan je voor. 

   3 juli 2017

   Bekijk details van Spy girl lees je offline in de VakantieBieb

  9. Lekker lezen in de zomervakantie

   Nog heel even geduld en dan begint je zomervakantie. Volop tijd om te zwemmen, zonnen, avonturen te beleven en vooral lekker te luieren en lezen. Heb jij al plannen? Lees verder om te ontdekken wat je...

   1 juli 2017

   Bekijk details van Lekker lezen in de zomervakantie

 • 15-18

  1. Lees De 100 op je mobiel

   Lekker licht reizen en toch lezen? Download een e-book op je mobiel. Bijvoorbeeld De 100 van Kass Morgan. 

   21 augustus 2017

   Bekijk details van Lees De 100 op je mobiel

  2. Tonio in de race voor Beste Boekverfilming 2017

   De zeven nominaties voor de publieksprijs de Parel voor de Beste Boekverfilming 2017 zijn bekend. Een van de genomineerde films is Tonio van Paula van der Oest.

   17 augustus 2017

   Bekijk details van Tonio in de race voor Beste Boekverfilming 2017

  3. Reis met je smartphone naar Stockholm

   Met de VakantieBieb kun je naar Stockholm reizen voor een spannend avontuur: download de thriller Stockholm delete van Jens Lapidus op je smartphone.

   14 augustus 2017

   Bekijk details van Reis met je smartphone naar Stockholm

  4. Een heerlijke Val met je smartphone

   Open de VakantieBieb en ga mee op reis naar New York. Daar volg je Liv op de voet tijdens haar beklemmende zoektocht naar de waarheid over de dood van haar beste vriendin. Ofwel: lees Val van Cis Meijer.

   7 augustus 2017

   Bekijk details van Een heerlijke Val met je smartphone

  5. Neem een Hittegolf mee op je mobieltje

   Kun je niet kiezen welk boek mee moet op vakantie? Neem ze allemaal mee op je mobieltje of je tablet. Hittegolf van thrillerschrijfster Suzanne Vermeer bijvoorbeeld.

   31 juli 2017

   Bekijk details van Neem een Hittegolf mee op je mobieltje

  6. Lees dit zonneboek tijdens je vakantie

   Houd je van een lekker lichte vakantiekoffer én van lezen? Download dan een e-book op je smartphone. Bijvoorbeeld Ik geef je de zon van Jandy Nelson.

   24 juli 2017

   Bekijk details van Lees dit zonneboek tijdens je vakantie

  7. Nena geniet van de gedichten van Tim

   Nu de schooltentamens voorbij zijn, heeft onze blogger Nena Veenstra weer tijd om te lezen - en voor ons te schrijven. Bijvoorbeeld over de dichtbundel van Tim Hofman.

   20 juli 2017

   Bekijk details van Nena geniet van de gedichten van Tim

  8. Ga met Zlatan naar de camping

   Geen boeken mee op vakantie en toch lekker lezen? Dat kan met boeken uit de Vakantiebieb op je telefoon of tablet. Lees bijvoorbeeld in Ik Zlatan het levensverhaal van het arme immigrantenjochie dat een...

   17 juli 2017

   Bekijk details van Ga met Zlatan naar de camping

  9. Peter Verhelst schrijft Poëziegeschenk 2018

   De Vlaamse dichter, romancier en regisseur Peter Verhelst (1962) schrijft het Poëziegeschenk 2018. Het thema is Theater en het motto is ´Uitstromend, in het pluche van de zaal´.

   10 juli 2017

   Bekijk details van Peter Verhelst schrijft Poëziegeschenk 2018