• Welkom

  Welkom op jouw bibliotheeksite. Hier kun je boeken, dvd's en luisterboeken zoeken in de speciale kidscatalogus. Ook vind je er veel leestips. Kijk maar eens rond. Veel plezier.

 • Kidscatalogus

  Een compleet overzicht op onderwerpen.

Bereslim

Bereslimme Boeken zijn digitale prentenboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar die bijdragen aan de taalontwikkeling.

Leestips

 • 6-12

  1. Podkin Eenoor Bekijk details

   De ene dag is Podkin nog een zorgeloos konijn dat zijn zus plaagt en zijn kleine broertje kietelt. De volgende dag moet hij met een magisch wapen hun levens redden. Ze zijn op de vlucht voor een vreselijke...

   Bekijk details van Podkin Eenoor

  2. Lampje Bekijk details

   Lampje woont met haar vader in de vuurtoren. Omdat hij een slecht been heeft, klimt zij elke avond de eenenzestig treden op om het vuur in de lamp aan te steken. Maar op een dag zijn de lucifers op.

   Bekijk details van Lampje

  3. Sabel Bekijk details

   Sommige dingen zijn te erg om waar te zijn. Te erg om bij stil te staan, ook al is het waar. Zoals het leven van Max in kamp Vught, in de Tweede Wereldoorlog. Max richt al zijn aandacht op zijn kat Sabel.

   Bekijk details van Sabel

  4. Lezergame. Het land van glas Bekijk details

   Run, Bit en Zip leven in een computerspel. Ze hebben elk hun eigen kracht en gaan in elk boek een uitdaging aan. In Het land van glas moet Zip een kristal vinden.

   Bekijk details van Lezergame. Het land van glas

  5. 51 dingen om te maken met eierdozen Bekijk details

   Een raket, een kangoeroe en een bloemenkrans: je kunt bijna alles maken van lege eierdozen. Ga op een vrije middag lekker creatief aan de slag met dit boek vol leuke ideeën.

   Bekijk details van 51 dingen om te maken met eierdozen

  6. Alles wat ik voel Bekijk details

   Hoe komt het toch dat sommige mensen zo kalm zijn, en jij die kalmte nooit voelt? Wat moet je doen als je verliefd bent en je weet niet of die ander verliefd is op jou? Waarom ben je jaloers op je beste...

   Bekijk details van Alles wat ik voel

  7. De schat van Gruizelkaak Bekijk details

   Eddie Klei moet zijn zomervakantie doorbrengen in oma´s vakantiehuisje. Het dreigt oersaai te worden, en dan stort ook nog het dak in. Maar opeens ligt er een piraat in de badkuip.

   Bekijk details van De schat van Gruizelkaak

  8. De Waterwaack van Natterlande Bekijk details

   De ouders van Toffee en Gum zitten de hele dag achter hun computer, geld te verdienen. Ze zijn dan ook stinkend rijk. Als hun moeder een mysterieuze papieren brief krijgt, besteedt ze er weinig aandacht...

   Bekijk details van De Waterwaack van Natterlande

  9. Zij de cobra? Wij de adder! Bekijk details

   Dit boek is een soort wedstrijdje. Welke coole dieren ken jij? De tijger, panda, kameleon? Bij elk bijzondere diersoort die ver weg leeft, maakt de schrijver een vergelijking met een Nederlands dier.

   Bekijk details van Zij de cobra? Wij de adder!

 • 12-15

  1. Onopgelost & waargebeurd Bekijk details

   De leestip van vandaag is voor iedereen die van sterke verhalen houdt. Typische verhalen die zo ongeloofwaardig zijn dat ze bijna niet waar kunnen zijn, maar waar toch bewijs voor bestaat. 

   Bekijk details van Onopgelost & waargebeurd

  2. Een dodelijk kaartspel Bekijk details

   Het nieuwste boek van Rom Molemaker is anders dan zijn voorgaande boeken. Het is geen realistisch, maar een fantasierijk verhaal over een magisch kaartspel met als hoogste inzet de weg naar de rijkdom....

   Bekijk details van Een dodelijk kaartspel

  3. Gevaarlijk geheim Bekijk details

   Tijdens de Tweede Wereldoorlog zaten veel mensen, jong en oud, in het geheim bij het verzet. In dit verhaal brengt Ward illegale krantjes rond voor zijn broer, die in het verzet zit. Dat dit niet zonder...

   Bekijk details van Gevaarlijk geheim

  4. Schaduwblind Bekijk details

   Sam heeft het niet eenvoudig op school. Hij wordt gepest en heeft geen vrienden. Maar nadat hij door klasgenoten wordt achternagezeten in een museum en tegen een voorwerp aan wordt gegooid, verandert alles.

   Bekijk details van Schaduwblind

  5. Verwoest Bekijk details

   Juuls broer Milan is omgekomen bij een auto-ongeluk. En alsof dat nog niet erg genoeg is, ontvangt Juul ineens een bizar briefje met een opdracht. De afzender zegt dat ze die opdracht moet uitvoeren, in...

   Bekijk details van Verwoest

  6. Lang leve chocola! Bekijk details

   Petra zit net in de brugklas en vindt het lastig om haar draai te vinden. Het leren gaat niet vanzelf en ze haalt lage cijfers. Gelukkig krijgt ze hulp van haar slimme pleegbroertje Wouter.

   Bekijk details van Lang leve chocola!

  7. Het offer van de Baobab Bekijk details

   Marcus Holme is een militaire student en wordt uitgekozen om deel te mogen nemen aan het Speciale Abilities Team (SPAT). Maar dan maakt hij een domme fout en moet hij de gevolgen daarvan accepteren.

   Bekijk details van Het offer van de Baobab

  8. Bloedzusters Bekijk details

   Djeme’s zuster is na het overlijden van hun ouders farao geworden. Sindsdien voelt Djeme zich vaak alleen en onbelangrijk. Maar dan wordt ze benaderd door een onbekende man die een merkwaardige boodschap...

   Bekijk details van Bloedzusters

  9. Het hebzuchtgas Bekijk details

   Wat kun jij doen om klimaatveranderingen tegen te houden? Daar denkt Julia ook over na. Ze loopt stage bij een groot bedrijf dat brandstoffen wint en het lijkt er niet op dat de directeur zich met de dreigende...

   Bekijk details van Het hebzuchtgas

 • 15-18

  1. De gevaarlijkste plek ter wereld Bekijk details

   Weet jij wat de gevaarlijkse plek ter wereld is volgens schrijfster Lindsey Lee Johnson? Een middelbare school. Ze beschrijft deze plek meeslepend in De gevaarlijkste plek ter wereld.

   Bekijk details van De gevaarlijkste plek ter wereld

  2. De sprookjesverteller Bekijk details

   Anna wordt verliefd op Abel. Maar zijn verhalen zijn niet alleen sprookjesachtig, maar verhullen ook een gruwelijke waarheid. Lees het meeslepende boek De sprookjesverteller van Antonia Michaelis.

   Bekijk details van De sprookjesverteller

  3. Op mijn schouders Bekijk details

   Libby is de dikste en Jack de grappigste. Zo zien anderen hen, maar wie zijn ze echt? Lees Op mijn schouders, de nieuwe YA-roman van Jennifer Niven.

   Bekijk details van Op mijn schouders

  4. Fuzzie Bekijk details

   Een pluizig bolletje dat tegen je praat. En waar je vervolgens niet meer zonder kunt. Daarover gaat Fuzzie, de nieuwe roman van Hanna Bervoets.

   Bekijk details van Fuzzie

  5. Auerhaus Bekijk details

   Zes bevriende middelbare scholieren wonen samen in een eigen huis. Een van hen vertelt over hun gouden tijd in Auerhaus, een prachtige roman van Bov Bjerg.

   Bekijk details van Auerhaus

  6. Ik haat het internet Bekijk details

   Zit je ook meer wel dan niet op internet? Lees dan vooral eens de roman Ik haat het internet van de Turks-Amerikaanse schrijver Jarett Kobek.

   Bekijk details van Ik haat het internet

  7. Carve the mark Bekijk details

   De nieuwste jongerenroman van Veronica Roth is weer adembenemend spannend: Carve the mark speelt zich af in een ver sterrenstelsel.

   Bekijk details van Carve the mark

  8. De greppel Bekijk details

   Omdat het Boekenweek is tippen we deze week als tip voor je leeslijst de een na nieuwste - de nieuwste is het Boekenweekgeschenk - van Herman Koch: zijn roman De greppel.

   Bekijk details van De greppel

  9. Een Mann Bekijk details

   Klaus heeft het gevoel dat hij in de ogen van zijn vader, de wereldberoemde schrijver Thomas Mann, niets goed kan doen: Een Mann, van Rindert Kromhout.

   Bekijk details van Een Mann

Boekennieuws

 • 6-12

  1. Week van het luisterboek

   Lees jij wel eens een luisterboek? Je kunt een boek luisteren en intussen wat anders doen. De lego sorteren, de afwas doen of een lange fietstocht maken. Ook heerlijk: met een luisterboek relaxen in...

   22 mei 2017

   Bekijk details van Week van het luisterboek

  2. Eva Koning (Noord-Brabant) is Voorleeskampioen 2017

   Eva Koning uit Prinsenbeek (Noord-Brabant) is de beste voorlezer van 2017. Zij won vandaag de finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Eva las voor uit Spinder van Simon van der Geest.

   17 mei 2017

   Bekijk details van Eva Koning (Noord-Brabant) is Voorleeskampioen 2017

  3. 100 winnaars Kinderen & Poëzie

   Uit de duizenden gedichten die ingestuurd werden voor de wedstrijd Kinderen & Poëzie heeft de jury de honderd mooiste gekozen. Deze worden opgenomen in de dichtbundel De lucht zo grijs als haring.

   16 mei 2017

   Bekijk details van 100 winnaars Kinderen & Poëzie

  4. 4 boeken om te lezen na De zevensprong

   Een groot avontuur waarin je helemaal meegesleept wordt. Met magie, veel spannende gebeurtenissen en een grote groep hoofdpersonen waar jij je een beetje bij voelt horen. Dat alles is De Zevensprong van...

   15 mei 2017

   Bekijk details van 4 boeken om te lezen na De zevensprong

  5. Meer bekend over de Kinderboekenweek

   Heb jij al zin in de Kinderboekenweek 2017? Lees je alvast in!

   8 mei 2017

   Bekijk details van Meer bekend over de Kinderboekenweek

  6. Kanshebbers voor de Kinderjury 2017

   De kinderen van Nederland hebben gestemd. Welk boek uit 2016 was het allerleukst? De top 5 voor elke leeftijdsgroep is vandaag bekendgemaakt.

   2 mei 2017

   Bekijk details van Kanshebbers voor de Kinderjury 2017

  7. Interview met Kieran Larwood

   De schrijver Kieran Larwood leest graag fantasyboeken. Hij schreef een razend spannend, magisch verhaal over vechtlustige konijnen en de dappere held Podkin.

   1 mei 2017

   Bekijk details van Interview met Kieran Larwood

  8. Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen 2017

   De Vlaamse jonge lezers hebben de beste boeken gekozen. 7.646 lezers van 4 tot 16 jaar lazen de mooiste boeken van het vorige jaar en kozen hun favoriet. De winnende boeken zijn nu bekendgemaakt.

   30 april 2017

   Bekijk details van Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen 2017

  9. Lezen over oorlog en vrede

   Op 4 en 5 mei staan we stil bij oorlog en vrede. We herdenken slachtoffers van oorlog en vieren dat we nu in vrijheid leven in Nederland. Op andere plekken in de wereld is nog wel oorlog. Lezen over oorlog...

   30 april 2017

   Bekijk details van Lezen over oorlog en vrede

 • 12-15

  1. Week van het Luisterboek 2017

   Vandaag start de Week van het Luisterboek. Ook op Leesplein besteden we extra aandacht aan het luisteren lezen. Lees snel verder om te ontdekken hoe jij kunt lezen met je ogen dicht.

   22 mei 2017

   Bekijk details van Week van het Luisterboek 2017

  2. 3 boeken voor de fans van #selfie

   We kunnen tegenwoordig bijna niet meer zonder internet en sociale media. Het is dan ook niet vreemd dat sociale platformen in de nieuwste boeken vaak een rol spelen, zoals in #selfie van Caja Cazemier....

   15 mei 2017

   Bekijk details van 3 boeken voor de fans van #selfie

  3. Winnaars Doe Maar Dicht Maar bekend

   De honderd winnaars van de dichtwedstrijd Doe Maar Dicht Maar zijn bekend. Sta jij straks met je gedicht in de dichtbundel Doe Maar Dicht Maar 2017?

   15 mei 2017

   Bekijk details van Winnaars Doe Maar Dicht Maar bekend

  4. Fenniek Jager wint Read2Me 2017

   Tijdens de zesde landelijke finale van dé voorleeswedstrijd voor brugklassers Read2Me! streden vanmiddag elf finalisten tegen elkaar. De winnaar is Fenniek Jager uit Winschoten.

   13 mei 2017

   Bekijk details van Fenniek Jager wint Read2Me 2017

  5. Nominaties Prijs van de Jonge Jury bekend

   Wie ontvangt dit jaar de Prijs van de Jonge Jury? Vandaag zijn de drie nominaties bekend gemaakt. De winnaar wordt op 7 juni bekend gemaakt tijdens de Dag van de Jonge Jury. 

   8 mei 2017

   Bekijk details van Nominaties Prijs van de Jonge Jury bekend

  6. Interview met Rom Molemaker

   Misschien ken je Rom Molemaker wel van De kleur van bloed of Moord op school, zijn realistische en spannende jeugdromans. Met zijn nieuwe boek maakt hij een uitstapje naar een fantasierijker verhaal. Op...

   1 mei 2017

   Bekijk details van Interview met Rom Molemaker

  7. Vlaamse Jeugdjury kiest winnaars 2017

   Afgelopen weekend maakte de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen haar winnaars bekend. De eerste prijzen van de lezers tussen 12 en 16 jaar gingen naar Stuart Gibbs en Jennifer Niven.

   1 mei 2017

   Bekijk details van Vlaamse Jeugdjury kiest winnaars 2017

  8. Lezen over oorlog

   Ieder jaar herdenken we tijdens de dodenherdenking op 4 mei alle oorlogsslachtoffers en op 5 mei vieren we onze vrijheid. Er is veel geschreven over hoe het is om in oorlog te leven. Mooie, ontroerende...

   30 april 2017

   Bekijk details van Lezen over oorlog

  9. Stemmen voor de Prijs van de Jonge Jury

   Je hebt nu écht nog maar een paar dagen om je stem uit te brengen voor de Prijs van de Jonge Jury. Op 1 mei as. sluiten de stembussen. Op Leesplein kreeg je stemadvies. Lees verder voor een overzicht van...

   29 april 2017

   Bekijk details van Stemmen voor de Prijs van de Jonge Jury

 • 15-18

  1. Caroline schrijft Rom Molemaker

   Lerares Caroline Wisse Weldam werkt voor school vaak samen met schrijver Rom Molemaker. Toch schrijft ze hem een brief om hem wat brandende vragen te stellen.

   23 mei 2017

   Bekijk details van Caroline schrijft Rom Molemaker

  2. Dit zijn de kanshebbers voor de Gouden Strop 2017

   Vijf boeken maken kans om de Gouden Strop, de prijs voor het beste spannende boek, te winnen. Op 8 juni wordt de winnaar bekendgemaakt. 

   22 mei 2017

   Bekijk details van Dit zijn de kanshebbers voor de Gouden Strop 2017

  3. Het is weer de Week van het Luisterboek

   Lezen met je ogen dicht? Dat kan met een luisterboek. Vandaag start de Week van het Luisterboek en kun je ontdekken wat jij kunt met luisterboeken.

   22 mei 2017

   Bekijk details van Het is weer de Week van het Luisterboek

  4. Nominaties De Inktaap 2018

   Met de uitreiking van de Fintro Literatuurprijs zijn de nominaties voor De Inktaap 2018 compleet. Leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs (15 t/m 18 jaar) bepalen straks wie de winnaar...

   19 mei 2017

   Bekijk details van Nominaties De Inktaap 2018

  5. Nederland Leest in teken van robots

   Lees de toekomst. Dat wordt het motto van de campagne Nederland Leest komend najaar. Ik, robot van Isaac Asimov wordt het cadeauboek en voor Nederland Leest Junior wordt dat Cyberboy van Tanja de Jonge.

   18 mei 2017

   Bekijk details van Nederland Leest in teken van robots

  6. Divergent

   Ben je ook fan van de Divergent-serie van Veronica Roth? Dan is de filmptip van de week helemaal voor jou.

   18 mei 2017

   Bekijk details van Divergent

  7. Caroline schrijft Cis Meijer

   Lerares Caroline Wisse Weldam dook in de nieuwste thriller van Cis Meijer en vergat de tijd. In haar brief vraagt ze de schrijfster naar haar schrijfgeheim. 

   16 mei 2017

   Bekijk details van Caroline schrijft Cis Meijer

  8. 3 leestips voor fans van Game of Thrones

   Kijk je ook uit naar het volgende seizoen van Game of Thrones? Nog even geduld tot half juli, maar gelukkig kun je in de tussentijd andere fantasyboeken lezen. We geven je alvast drie tips.

   15 mei 2017

   Bekijk details van 3 leestips voor fans van Game of Thrones

  9. De 100 winnaars van Doe Maar Dicht Maar

   Doe Maar Dicht Maar is een dichtwedstrijd van het Poëziepaleis voor jongeren van 12 t/m 18 jaar. Inmiddels zijn de honderd winnaars bekend.

   15 mei 2017

   Bekijk details van De 100 winnaars van Doe Maar Dicht Maar