• Gratis cursus Digisterker voor bibliotheekleden

  De overheid vraagt u steeds vaker om digitaal uw overheidszaken te regelen. Dat kan zijn het aanvragen van een DigiD, het aanvragen van een vergunning of huursubsidie etc. Via de cursus Digisterker leert u de fijne kneepjes van het vak.
  Op 18 oktober start er een cursus Digisterker in Borculo voor iedereen uit Berkelland.
  Op 3 oktober en 7 november starten de nieuwe cursussen Digisterker in Winterswijk.
  In Oost Gelre starten de cursussen op 9 oktober en 20 november in Lichtenvoorde.

 • Klik & Tik-cursussen in september weer van start

  Vanaf begin september starten de Klik & Tik-cursussen weer. In Ruurlo kunt u kiezen uit drie verschillende niveaus, in Neede en Winterswijk kunt u terecht voor de basiscursus. Opgave is nu al mogelijk! 

 • Nieuwe betaalwijzen

  De betaalautomaat in uw vestiging gaat verdwijnen. Ook komt er nieuwe uitleen- en inname-apparatuur. Vanaf dat moment kunt u niet meer contant betalen. Graag vertellen we u meer over de wijze waarop u nu kunt gaan betalen. 

 • Nieuw: Boekjes & Babbels

  Vanaf september krijgen de voorleesuurtjes en BoekStartbijeenkomsten een nieuwe naam: Boekjes & Babbels. Wat hetzelfde blijft... we lezen nog steeds voor en ouders met kinderen van 0-4 jaar zijn van harte welkom. Eind augustus ligt het programma in elke vestiging.

 • Bibliotheekcafé in teken van Open Monumentendagen Berkelland

  Het eerste Bibliotheekcafé van het nieuwe seizoen, op donderdagmiddag 7 september aanstaande, staat in het teken van de Open Monumentendagen in Berkelland.
  Iedereen is van 14.15 -15.30 uur welkom in de Bibliotheek aan de Oudestraat in Neede. Laat u bijpraten over de activiteiten die op de agenda staan voor deze Monumentendagen.

 • Zomeropenstelling van alle vestigingen

  In de zomerperiode (en net erna i.v.m. kermissen, volks- en septemberfeesten) kennen we aangepaste openingstijden. 

 • VakantieBieb met 60 e-books gevuld

  De VakantieBieb is weer geopend. Dit jaar vind je er 30 boeken voor de jeugd en 30 voor volwassenen. Al deze boeken zijn te lezen op je mobiel of tablet. Vul je boekenkast en lees vervolgens de hele vakantie de mooiste boeken. Zelfs als er geen WiFi is op je vakantieadres. Hét zomercadeautje van je Bibliotheek.

 • Nieuw! Gratis cursusaanbod voor bibliotheekleden

  Als lid van de Bibliotheek kunt u een jaar lang gratis twee online cursussen volgen. U kunt kiezen uit 30 cursussen in diverse categorieën. Daarnaast krijgt iedere cursist elke maand een korte cursus cadeau. Deze maand is dat de cursus 'Geweldig communiceren'.

 • Waarom is een Taalhuis nodig?

  "Een Taalhuis? Wat is dat? En voor wie is het bedoeld?" In deze video worden al deze vragen beantwoord. Veel kijkplezier! 

  Kijk voor meer informatie over dit Taalhuis bij 'meer informatie'. 

 • Open Taalhuisroute

  Lezen, schrijven, spreken is belangrijk voor de toekomst van iedereen. Het Taalhuis Oost-Achterhoek organiseert met behulp van opgeleide taalvrijwilligers en medewerkers van de Bibliotheek Oost-Achterhoek veel activiteiten gericht op taal. Tijdens de Week van de Alfabetisering (4 t/m 10 september) bieden we iedereen de mogelijkheid om een kijkje te komen nemen bij deze activiteiten. Klik op de link en laat u verrassen door het aanbod in uw woonplaats en/of regio. U bent van harte welkom.

 • Kruiswerkcursussen

  Kruiswerk Achterhoek organiseert in onze vestigingen tablet- en smartphonecursussen. Leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek krijgen korting bij deelname aan de cursussen. Voor een actueel overzicht van de cursussen kunt u op onderstaande knop klikken. 

 • Digitale spreekuren weer van start

  Heeft u net een nieuwe e-reader, laptop of tablet en wilt u meer weten over de mogelijkheden? Of lukt het u niet om een NS-treinkaartje digitaal te bestellen? Wilt u meer weten over het lenen van e-books of over e-readers? Of over social media? Stel uw vraag tijdens het digitale spreekuur.

Openingstijden vestigingen

Volg ons ook op de social media

Taalhuis Oost-Achterhoek

Facebook

online lid worden

Lid worden kan heel makkelijk vanuit huis. Vul het formulier in en u krijgt uw biebpas thuisgestuurd.

Agenda

 1. Bibliotheekcafé in teken van Open Monumentendagen Berkelland

  Het eerste Bibliotheekcafé van het nieuwe seizoen, op donderdagmiddag 7 september aanstaande, staat in het teken van de Open Monumentendagen in Berkelland. Iedereen is van 14.15 -15.30 uur welkom in de...

  Van 14:15 tot 15:30

  de Bibliotheek Neede

  do 07 sep

Meer