• Vacature Medewerker Educatie

  Ben jij iemand die plezier heeft in het helpen van klanten en actief delen van zijn/haar kennis op het gebied van de collectie, het vinden van de juiste informatie (op internet) en het aanbieden van diensten binnen de Bibliotheek? En voer je daarnaast graag activiteiten uit op het gebied van leesbevordering en mediawijsheid voor kinderen van 0 t/m 18 jaar, veelal op scholen in het werkgebied? Dan is deze functie misschien iets voor jou!

 • VakantieBieb opent op 1 juni

  Op donderdag 1 juni opent de VakantieBieb haar digitale deuren weer. Vanaf die datum zijn de jeugdboeken al te leen, vanaf 1 juli komen daar de e-books voor volwassenen nog bij. Hét zomercadeautje van de Bibliotheek, ook voor niet-leden. 

 • Zomeropenstelling van alle vestigingen

  In de zomerperiode (en net erna i.v.m. kermissen, volks- en septemberfeesten) kennen we aangepaste openingstijden. 

 • Klik & Tik-cursussen in september weer van start

  Vanaf begin september starten de Klik & Tik-cursussen weer. In Ruurlo kunt u kiezen uit drie verschillende niveaus, in Neede en Winterswijk kunt u terecht voor de basiscursus. Opgave is nu al mogelijk! 

 • Gratis cursus Digisterker voor bibliotheekleden

  De overheid vraagt u steeds vaker om digitaal uw overheidszaken te regelen. Dat kan zijn het aanvragen van een DigiD, het aanvragen van een vergunning of huursubsidie etc. Via de cursus Digisterker leert u de fijne kneepjes van het vak.
  Op 6 september start er een cursus Digisterker in Borculo voor leden uit Berkelland.
  Op 3 oktober en 7 november starten de nieuwe cursussen Digisterker in Winterswijk.
  In Oost Gelre starten cursussen op 9 oktober en 20 november in Lichtenvoorde.

   

 • Blijf lezen in de zomer!

  Weet u dat veel kinderen in de zomervakantie dalen in leesniveau? Dat komt doordat de stimulans om te lezen vaak wegvalt. Het LeesLab heeft, in samenwerking met de Bibliotheek, voor deze kinderen (en alle andere kinderen) de mogelijkheid in de zomer begeleid te lezen. Deze zomer is dit mogelijk in de Bibliotheek Lichtenvoorde en Winterswijk.

 • Nieuw! Gratis cursusaanbod voor bibliotheekleden

  Als lid van de Bibliotheek kunt u een jaar lang gratis twee online cursussen volgen. U kunt kiezen uit 30 cursussen in diverse categorieën. Daarnaast krijgt iedere cursist elke maand een korte cursus cadeau. Deze maand is dat de cursus 'Mindfulness'.

 • Waarom is een Taalhuis nodig?

  "Een Taalhuis? Wat is dat? En voor wie is het bedoeld?" In deze video worden al deze vragen beantwoord. Veel kijkplezier! 

  Kijk voor meer informatie over dit Taalhuis bij 'meer informatie'. 

 • Bereikbaarheid van onze vestiging in Winterswijk

  Tijdens de zomervakantie (7 juli tot 18 augustus) vinden er werkzaamheden plaats aan het dak van het Gerrit Komrij College. De Bibliotheek is in die periode toegankelijk vanaf de Parallelweg. 

Openingstijden Vandaag

Volg ons ook op de social media

Taalhuis Oost-Achterhoek

Facebook

online lid worden

Lid worden kan heel makkelijk vanuit huis. Vul het formulier in en u krijgt uw biebpas thuisgestuurd.

Agenda

 1. Themabijeenkomst 'Laat uw laptop of tablet niet gijzelen'

  In deze gratis bijeenkomst wordt uitgelegd hoe een gijzeling van een computer werkt, hoe voorkomen kan worden dat uw computer, tablet, telefoon met een virus besmet raakt. Ook komt aan de orde of u wel...

  Van 13:30 tot 14:30

  de Bibliotheek Neede

  wo 28 jun

Meer